Reservar
Oci

Oci a Sitges

L'oferta lúdica i cultural de Sitges és extensíssima i comprèn activitats i entreteniments per a tots els gustos i en totes les èpoques de l'any. L'extens calendari de festes i esdeveniments que se celebren al poble és únicament una mostra del que trobarà el visitant que vulgui gaudir de les vacances.

A l'estiu les activitats relacionades amb el mar són l'estrella en l'oferta d'aquesta localitat de la Costa Daurada. Sitges disposa d'un dels millors passejos marítims de la costa espanyola, al llarg del qual multitud de platges de gran qualitat permeten al banyista gaudir de la Mediterrània. Es poden llogar petites embarcacions de vela o motor, fer una passejada pel mar en canoa o patí a pedals, fer windsurf, esquí aquàtic, volar per davant del front marítim de Sitges penjat d'un paracaigudes o simplement nedar a les càlides aigües del mar. Hi al seu torn 3 ports esportius (Port Ginesta, Garraf i el Port d'Aiguadolç) des dels quals sortir en embarcacions més grans.

Per a qui prefereixi un turisme ecològic, el marc del Parc Natural del Garraf permet - amb més de 10.000 hectàrees - perdre en qualsevol època entre frondosos boscos o muntanyes rocosos i desèrtics, o contemplar des d'una perspectiva més elevada aquesta fracció de la costa catalana. És possible fer senderisme, espeleologia, escalada, o simplement fer passejades a peu, bicicleta de muntanya o a cavall, sempre des del respecte i la cura de la natura.

Pel que fa a infraestructures per a l'oci es refereix, Sitges està perfectament equipada com a localitat cosmopolita que és. Disposa de cinemes, teatre, pavelló esportiu, camps de futbol, pistes de tennis, piscines per a natació (tant cobertes com a l'aire lliure), cibercafès i centres de connexió a Internet, camp de golf (costat de l'Hotel Sunway Playa Golf & Spa), etc. A més, el parc d'atraccions Universal Port Aventura es troba a uns 70 quilòmetres de la localitat, amb el que és possible passar un agradable dia en família gaudint de les seves atraccions.

Pel que fa a gastronomia es refereix, són innombrables els restaurants en els quals gaudir a Sitges de la bona taula, amb especial esment al Restaurant Acqua, probablement el que gaudeix de millor situació i on és més agradable gaudir de la gastronomia típica sitgetana i de la cuina mediterrània en general amb vistes al mar. En ell s'organitzen en els mesos de juliol i agost els sopars-espectacle Les Nits del Punta Golf, esdeveniment de gran èxit en les nits de l'estiu.

Pel que fa a vida nocturna, Sitges és simplement insuperable. El famòs "Carrer del Pecat" és el centre neuràlgic (encara que no l'únic) de les llargues nits de festa i diversió dels mesos estivals, amb multitud de bars, pubs i discoteques que fan que la nit de Sitges sigui envejable.

Sitges (la Blanca Subur) va ser no fa tant de temps un petit poble de pescadors, abans de convertir-se en una destinació turística preferent per a milers d'espanyols i europeus. En aquest sentit, són molts els que - atrets per la riquesa de la mar - proven fortuna amb la canya i l'ham des d'algun dels bonics espigons de roques que divideixen les platges enfront del Passeig Marítim, o des d'algun promontori rocós proper al nucli urbà . També és possible practicar la pesca esportiva sortint des d'algun dels ports citats anteriorment.

L'oferta cultural de Sitges també és en si mateixa extensa, amb museus de gran qualitat i renom, amb exposicions temporals, amb representacions de teatre, galeries, festivals de música, etc. A Sitges va viure una de les grans figures del modernisme català: l'artista i escriptor Santiago Rusiñol. Gràcies a la facilitat en comunicacions amb Barcelona, és aconsellable a més gaudir dels molts museus i atraccions culturals que la capital catalana ofereix als seus visitants.