Reservar
Corpus Christi

Corpus Christi a Sitges

Durant la festivitat de Corpus Christi, a finals de la primavera, Sitges s'engalana com mai amb vistoses catifes de flors que omplen de color i olor els carrers del poble. Una tradició única, que data de 1887, en la qual participen any rere any veïns del poble, sovint ajudats per sorpresos turistes que no esperaven trobar-se amb aquest esdeveniment.

Molts veïns passen moltes hores de la nit preparant les impressionants catifes fetes a base de pètals de flors, en la seva major part clavells (se solen usar al voltant de 350.000 flors), herba i closques d'arròs que, durant el dia de Corpus, meravellen les milers de persones que acudeixen a Sitges a veure aquestes obres d'art. Obres d'art que resulten efímeres ja que, en la tarda del mateix diumenge de Corpus, la processó del Santíssim Sagrament, en la qual participen també els tradicionals Gegants de la Vila, passa sobre elles, posant fi a l'exposició.

A més de la mostra de catifa de flors de Sitges, durant la mateixa setmana del Corpus té lloc a Sitges l'Exposició Nacional de Clavells, que es pot veure als jardins de l'Hort de Can Falç. Així mateix, aquests dies se celebra el Concurs de Decoració Floral de Façanes i Balcons, en el qual es premia els balcons del poble que durant tot l'any s'han mantingut millor engalanats, i la Mostra de Bonsais.

Tot això ha fet que la Festivitat del Corpus Christi de Sitges hagi estat considerada ja des de fa alguns anys com a Festa d'Interès Turístic Nacional.

Si vol venir a gaudir d'aquesta festivitat, no dubti en reservar habitació en una de les nostres habitacions de l'Hotel Sunway Playa Golf & Spa abans que s'acabin les places.